Felanmälan & jourtelefon »

House of People återöppnar Folkets Hus i Stockholm

House of People återöppnar Folkets Hus i Stockholm

2024-02-20

När renoveringen står klar i början av 2025 kommer det nystartade bolaget House of People öppna upp sin verksamhet i fastigheten Folkets Hus på Barnhusgatan 12–14. Under ledning av Isabelle Lechtman ska företaget bedriva konferens- och kongressverksamhet i lokalerna, som varsamt renoverats i över två år.

– Det ska bli otroligt spännande och inspirerande att få vara med och öppna upp ett nytt kapitel i en så klassisk stockholmsbyggnad som Folkets Hus. Det är en ära – en uppgift vi tar på största allvar och ett förtroende vi ska förvalta på bästa möjliga sätt. Vi ser fram emot att välkomna alla gäster från och med början av 2025, så väl från arbetarrörelsen som från det privata näringslivet. säger Isabelle Lechtman, VD på House of People Folkets Hus.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att följa House of Peoples resa och deras otroligt spännande framtid i vår helt nyrenoverade fastighet. Våra förhoppningar är att det blir en naturlig mötesplats för stora som små gäster där inspiration och nya idéer föds, säger Lars Nylund, VD Fastighetsaktiebolaget Folkets Hus i Stockholm.

Folkets Hus

Foto: Dinell Johansson

Om Folkets Hus
Folkets Hus är beläget på Barnhusgatan och Wallingatan i Stockholm och uppfördes i slutet av 1950-talet och består av avancerade konstruktioner med nio våningar över mark. Vid invigningen 1960 var Folkets Hus en av de modernaste kongressanläggningarna i Europa med en kongresshall för över 1000 personer. Byggnaden består av totalt 15 våningar och ca 33 000 kvm. Byggnaden är grönklassad av Stockholms stadsmuseum vilket innebär att den bedöms vara särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig och konstnärlig synpunkt.

För vidare information, kontakta:
Lars Nylund, VD, Fastighetsaktiebolaget Folkets Hus i Stockholm, tel 070-412 71 01
E-post: lars.nylund@banfast.se
Isabelle Lechtman, VD, House of People, tel 076 720 97 70
E-post: isabelle.lechtman@houseofpeople.se