Felanmälan & jourtelefon »

Folkets Hus tecknar 15-årigt hyresavtal med dansens hus

Folkets Hus tecknar 15-årigt hyresavtal med dansens hus

2023-01-20

Fastighetsaktiebolaget Folkets Hus i Stockholm tecknar 15-årigt hyresavtal med Dansens Hus

Hösten 2024 flyttar Dansens Hus åter in i Folkets Hus fastighet på Barnhusgatan 12-14 vid Norra Bantorget i Stockholm. Parterna har tecknat ett 15-årigt hyresavtal för lokaler på ca 6.000 m² i fastigheten Barnhuset 26. Folkets Hus ligger vid Norra Bantorget. Huset ritades av Sven Markelius och invigdes 1960. Med start 2023 genomgår fastigheten en omfattande ombyggnation och renovering som beräknas klar hösten 2024. Dansens Hus har varit hyresgäst i huset sedan 1990 då de flyttade in i lokalerna.

– Vi är mycket glada över att välkomna Dansens Hus tillbaka till en nyrenoverad fastighet om knappt två år. Dansens Hus kommer under lång tid att fortsätta att bidra till att göra Folkets Hus till en hubb och mötesplats för kulturevenemang, möten och kongresser, säger Lars Nylund, VD på Fastighetsaktiebolaget Folkets Hus i Stockholm.

Folkets Hus har varit vårt hem allt sedan Dansens Hus öppnade 1991 och vi är så glada och förväntansfulla att se hur huset och alla dess verksamheter nu kommer att utvecklas i en ny kostym. Den här renoveringen ger Dansens Hus ännu bättre förutsättningar att skapa och visa samtida dans i världsklass för en stor publik, säger Johannes Öhman, teaterchef på Dansens Hus.

För vidare information, kontakta:
Lars Nylund, VD, Fastighetsaktiebolaget Folkets Hus i Stockholm, tel 070-412 71 01
E-post: lars.nylund@banfast.se
Johannes Öhman, teaterchef, Dansens Hus, tel 076-000 08 78
E-post: johannes@dansenshus.se

Om Fastighetsaktiebolaget Folkets Hus i Stockholm
Folkets Hus är ett privatägt fastighetsbolag som äger Folkets Hus, Norra Latin samt flera fastigheter runt Norra Bantorget. Bolaget ansvarar även för fastighetsförvaltningen av flera fastigheter i området runt Norra Bantorget genom BanFast Förvaltning AB. Läs mer på banfast.se

Om Dansens Hus
Dansens Hus är Sveriges största gästspelsscen för samtida dans och närbesläktad scenkonst. Vi presenterar dynamisk och innovativ danskultur som berör – från både den svenska såväl som den internationella scenen. Verksamheten drivs som en stiftelse och invigdes 1991. Huset har två scener i teaterhuset vid Norra Bantorget i Stockholm: Stora scenen med en kapacitet på totalt 782 platser, och Lilla scenen med plats för 140 personer. Sedan hösten 2021 har Dansens Hus också verksamhet på scenen Elverket på Linnégatan 69 i Stockholm.